1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaastruffels

Speculaastruffels

Door: jpjvdberg

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000

Ingrediënten 12 personen


100 gram bittere chocolade, 15 speculaasjes, 2 dl slagroom, 400 gram verse roomkaas, (Mon Chou) 100 gram witte basterdsuiker, wat cacaopoeder.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de chocolade zo fijn mogelijk. Breek de speculaasjes in stukjes en laat ze 10 minuten in de room weken. Wrijf daarna alles door een fijne zeef. Vermeng verse roomkaas (op kamertemperatuur) met chocolade en speculaasmassa en suiker. Plaats de kom met het mengsel in de koelkast om het te laten opstijven. (ca.1 uur). Vorm er ovale balletjes van. Wentel die door de cacaopoeder



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top