Ingelegde citroenen

  • Marokkaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000


Deel dit recept

Ingrediënten
20 a 24 kleine citroenen met dunne schil - 30 a 45 gr grof pekelzout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote aardewerken pot met deksel of bord om af te dekken - plasticfolie.

Bereidingswijze

Snij elke citroen in vieren, maar niet helemaal door zodat de schijfjes nog aan een kant aan elkaar zitten. Strooi wat zout op de bodem van een grote aardewerken pot en op de
citroenen en stapel die zo in de pot dat ze goed geplet zijn en bijna helemaal in hun sap liggen. Als er niet genoeg sap is, kun je 2 a 4 citroenen extra uitpersen, en dat extra sap in de pot doen. Dek af met een deksel of een bord en laat trekken op een koel plekje.
Roer na 4 dagen door de citroenen en dek ze nu eerst af met dubbel of driedubbel gevouwen plastic folie (goed aandrukken) en daarna met het deksel. Laat zo nog een maand staan. Spoel de citroenpartjes even af onder de koude kraan voor je ze gebruikt in gerechten.

Serveertip

Ingelegde citroenen zijn heerlijk en geven een bijzonder parfum aan gerechten, zoals tagines van kip of lamsvlees.
Tip: Leg de citroenen bij voorkeur in de winter in, dan zijn ze op hun sappigst.

Laatste reacties

anjakeuken avatar
anjakeuken 20-07-2003

Hoi Ghislaine, Dit lijkt me ook leuk eens te proberen.Ik neem het even mee hoor!!!Alvast bedankt met de groetjes van ANJA....doeiii...

aygun avatar
aygun 27-05-2003

Interresant heb dat eens gezien in Turkeye waar ik op bezoek was bij een familie op het platteland en heb al dikwijls naar gezocht,en hier valt het me zomaar in mijn handen. Natuurlijk dat ik het meeneem,dank je wel Groetjes Annie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten