1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. risotto met paddestoelen en gamba's

risotto met paddestoelen en gamba's

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000

Ingrediënten 2 personen


- 50 ml olijfolie
- 1 ui
-200 gr risotto rijst, arborio, carnaroli of gewoon van Lassie.
- 600 ml kippenbouillon (zelf getrokken blijft het lekkerst)
- 1 pak diepgevroren Black tiger prawns maatje 21-30 of Gamba's (is bijna hetzelfde)
- 1 theelepeltje witte truffelolie
- 1 Courgette
- 1 doosje kastanjechampignons
- zout&peper


Verder heb je nodig


Braadpan


Een heerlijke combinatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de garnalen en zet deze weg. Verhit de olie in een braadpan en smoor hierin de uien glazig. Voeg de gesneden paddestoelen toe en bak tot ze vocht beginnen te verliezen. Voeg nu de rijst en de in stukjes gesneden courgette toe en verhit alles door en door. Nu de warme bouillon toevoegen en dit alles zonder deksel 25 minuten laten pruttelen, dan de garnalen toevoegen en weer laten pruttelen voor ongeveer 2 minuten totdat een mooie risotto is verkregen dan op smaak brengen met zout en peper, nu ook 1 theelepel witte truffelolie toevoegen. Nu het vuur uit, deksel op de pan en 5 minuten laten staan. Je hebt nu een heerlijke risotto.

Serveertip

Serveer hier een mooie exotische Sauvignon blanc uit Chili bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haakr1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van haakr1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top