1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : mosselen met ansjovis in witte wijnsaus

Tapa : mosselen met ansjovis in witte wijnsaus

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 uien, fijngehakt - 2 groene paprika's, zaadlijsten en stelen verwijderd, in blokjes gesneden - 8 el olijfolie - 1 tl knoflook uit de knijper - 1 el paprikapoeder (pimenton) - 500 gr verse ansjovis, schoongemaakt (of 500 gr zeebliek of jonge haring of sprot) - 2,5 dl droge witte wijn - 2,5 dl witte wijnazijn - 3 dl visbouillon - 1 kg mosselen, schoongemaakt


Verder heb je nodig


Een grote kookpot met deksel


"Mejillones con anchoas San Sebastian"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de uien en paprika's in de olijfolie tot ze zacht zijn. Schep er de knoflook en het paprikapoeder door. Voeg de vis toe. Bak alles, met deksel, nog 5 minuutjes. Schenk de wijn, wijnazijn en bouillon erbij en breng alles aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze afgedekt tot de schelpen zich openen. Strooi er zout en peper over.

Serveertip

Serveer de mosselen en ansjovis in kleine kommetjes of cazuelitas en geef er brood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top