1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : mosselen en witte bonen met tomaat

Tapa : mosselen en witte bonen met tomaat

  • Spaans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000

Ingrediënten 4 personen


900 gr witte bonen - 2 el olijfolie - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 2 plakjes ontbijtspek (niet te dun), kleingesneden - 2 tl knoflook uit de knijper - 1 liter kippenbouillon - 900 gr mosselen, schoongemaakt - 1 grote tomaat, ontveld en kleingesneden - 1 el peterselie, fijngehakt - sap van 1 citroen - versgemalen zwarte peper en zout.


Verder heb je nodig


Een schaal om de bonen in te laten weken - een grote kookpot met deksel


"Mejillones con judias en salsa de tomate"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de bonen een nacht weken in ruim koud water.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de ui hierin tot hij zacht is. Schep het spek erdoor. Voeg de bonen en de knoflook toe, schenk er de bouillon over en kook de bonen op een zacht vuurtje gedurende 2 uur. Voeg de mosselen toe, schud de pan en laat de mosselen afgedekt koken tot de schelpen zich openen. Schep de tomaat, peterselie en het citroensap erdoor. Strooi er zout en peper over naar smaak.

Serveertip

Serveer de mosselen en bonen in kleine kommetjes of cazuelitas en geef er brood bij om in de bouillon te dopen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top