1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelen (Gratin Dauphinois)

Aardappelen (Gratin Dauphinois)

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2000

Ingrediënten 4 personen


De'Franse'soort.
- 4.grote aardappelen in dunne schijfjes.
- 1 ei en 1 eidooier losgeklopt.
- 1/4 zeer fijngesneden ui.
- 2 takjes zeer fijngesneden peterselie.
- 1/2 uitgeperste teen knoflook.
- 3 eetl.fijngesneden bieslook.
- 2 dl. room.
- 1/2 eetlepel parmesan.
- mespuntje aardappelzetmeel.
- 100 gr.geraspte belegen kaas.


Verder heb je nodig


Keukenmachine/knoflookknijper.
Staafthermometer.


Aardappelen worden op zeer veel verschillende manieren gemaakt volgens deze methode.Luigi zal twee methoden aangeven,als je er meer,of andere wil weten moet je dat laten in m'n gastenboek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle grondstoffen voorbereiden als beschreven,behalve de geraspte kaas.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten met elkaar in een grote beslagkom en doe dit in een vorm met
en anti-aanbaklaag,bv.een taartbodem.
Druk het met een schuimspaan oid.goed aan.
Bestrooi het met de geraspte kaas en zet het
ong. 45 min. in de oven tot het gaar is.
Controleer het met de staafthermometer of
de temp.van ong.75 gr.is bereikt.Laat het geheel afkoelen tot de volgende dag.

Serveertip

Snij de'taart'in stukken of plakken,maak het opnieuw warm in een hete ovenen serveer het direkt.Je kunt het overal bij serveren zowel vlees als vis,al moet je bij vis natuurlijk oppassen dat de knoflook niet mag overheersen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top