1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Cranachan

Cranachan

Door: side

  • Engels, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-10-2000

Ingrediënten 4 personen


50 gram volkorenmeel.
4 eetlepels honing.
3 eetlepels whisky.
350 gram frambozen.
300 ml slagroom (of beter: double heavy cream if available)


Verder heb je nodig


Grill, ovenschaal, mixer


Traditioneel Schots desert met whisky en frambozen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strooi het meel dun uit in een platte ovenschaal en plaats dit onder de grill tot het meel lichtbruin begint te kleuren. Schaal wegzetten en meel af laten koelen. In een pan de honing en whisky zachtjes verwarmen tot de honing geheel vloeibaar is. Pan van het vuur en laten afkoelen. Klop nu de room bijna stijf, spatel het meel en de whisky/honing mix er voorzichtig doorheen tot het goed gemengd is. Doe de frambozen in een ijscoupe of hoog glas en vul deze op met het room mengsel. 2 uurtjes afgedekt laten afkoelen in de koelkast.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van side
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top