Tjauw Min

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2000

Tjauw Min I (Surinaams-Chinees vermicelligerecht)

Deel dit recept

Ingrediënten
6 theelepel(s) Exotimex Knoflook
1 theelepel(s) Aji-No-Moto
1/2 kopje(s) Faja Lobi Sieuw
750 gram Chinese vermicelli
3 Kippebouten
250 gram Varkensfricandeau
100 gram Fijne Tauge
1/2 bosje(s) Kaisoi
1 Ui(en)
2 Fa Tjong(s) (chinese worstjes)
2 eetlepels fijngesneden Sjalot(jes)
2 eetlepel(s) Cognac
6 eetlepel(s) Olie
1 plakje(s) Gember (bolletje)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het water aan de kook brengen met 1 theelepel zout. De vermicelli hierin doen, af en toe omscheppen en in 10 min. gaar koken. De vermicelli in een vergiet doen en met koud water afspoelen. Het moet volkomen koud zijn voordat men 1 eetlepel olie erdoor schept. Goed uit laten lekken.
De bouten wassen en minstens een uur van te voren marineren met zout, 3 eetlepels sojasaus, gember, knoflook, zwarte peper, Aji-No-Moto en cognac. Bij voorkeur een dag van tevoren marineren en in de koelkast bewaren. De bouten op een braadslee doen en met 3 eetlepels olie overgieten en in een voorverwarmde oven een half uur roosteren. Af en toe keren en als ze klaar zijn en afgekoeld elke bout in 4 a 5 stukken hakken.
De Fa Tjongs in dunne plakken schuin afsnijden. Het varkensvlees wassen, afdrogen en in dunne repen snijden; ook van tevoren marineren zoals de kip en hierbij nog 1 theelepel suiker toevoegen. 3 eetlepels olie in de pan verhitten en de stukken vlees samen met de kleingesneden ui hierin bakken. Als na 10 minuten het vlees gaar is, de Fa Tsjongs, de schoongewassen tauge en de stukken gewassen kaisoi hierdoor scheppen en tenslotte de vermicelli. Blijven omscheppen en de fijngesneden sjalotjes toevoegen en op smaak afmaken met zout en eventueel nog wat sojasaus. De tjauw min garneren met de stukken kip en omelet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten