Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gekonfijte bloemen en blaadjes

Gekonfijte bloemen en blaadjes

Door: zolderkamertje

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2000

Ingrediënten


Blaadjes en bloemen, 1 eiwit, strooisuiker


Verder heb je nodig


Vetvrij papier


Gebruik voor de bloemen viooltjes, Oostindische kers, geranium, bergamot en borage; voor de blaadjes neem je rozenblaadjes, viooltjes, geranium en citroenmelisse. Pluk de blaadjes en bloemen op een zonnige ochtend nadat de dauw verdwenen is, zodat ze mooi droog zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het eiwit op een schoteltje en klop het licht tot het ondoorzichtig wordt.Met een pincet doop je elk blaadje of elke bloem in het eiwit (voor een goede deklaag) en vervolgens in de suiker. Schud het teveel aan suiker eraf. Leg de gesuikerde bloemen en blaadjes op een stuk vetvrij papier op een rekje en bedek ze met een tweede stuk papier.Droog ze op een warme, luchtige plek of in een oven op de laagste stand (met de deur op een kier) tot ze helemaal droog en bros zijn.Bewaar ze in enkele lagen in luchtdicht afgesloten blikken of dozen tussen lagen vetvrij papier. Maximale bewaartijd: 2 dagen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zolderkamertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top