1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinese maaltijdsoep

Chinese maaltijdsoep

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2-3 nestjes eiermie, samen ca. 150 gram
- zout
- 8 gedroogde grote Chinese champignons
- 1 balkje (ca. 5 x 8 cm.) sojabonenkaas zoals tahoe, in blokjes (ca. 1 cm gesneden)
- 2 liter groentenbouillon
- 2 eieren, losgeroerd
- peper uit de molen
- 2 theel. sesamolie
- 4-5 eetl. zonnebloem of arachideolie
- 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
- 1 eetl. geraspte verse gemberwortel
- 200 gram paksoi, in smalle reepjes gesneden
- 1 middelgrote ui, in uiterst smalle ringen gesneden
- 3 eetl. lichte Chinese sojasaus
- 2 eetl. fijngesneden verse koriander



De soep wordt bereid met mie en in blokjes gesneden gebakken sojabonenkaas. De echte Chinese sojabonenkaas du fu is in ons land niet of nauwelijks verkrijgbaar. U kunt er de meer gangbare Indonesische tahoe voor nemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de mie zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan zout is toegevoegd. Laat de mie eerst even uitlekken. Spoel er vervolgens zoveel koud water over tot de mie is afgekoeld. Laat de mie daarna opnieuw uitlekken. Leg de gedroogde paddestoelen in een kom. Schenk er zoveel kokend water bij tot ze royaal onder liggen.

Laat ze staan tot het weekwater koud is geworden. Stort de inhoud van de kom op een fijne zeef. Vang het weekvocht op en voeg het bij de bouillon. Neem de stelen van de paddestoelen weg. Snijd de hoeden in smalle reepjes. Voeg aan de losgeroerde eieren 1 eetlepel water, wat zout, peper en de sesamolie toe.

Bak er in een zeer grote koekenpan in weinig olie (ca. 2 theel.) een grote en bovenal dunne platte omelet van. Rol de omelet, wanneer ze nog niet helemaal is afgekoeld stijf, op. Verpak de omelet in folie en laat hem volkomen koud worden. Verhit een grote wok en laat er 3 eetlepels olie door walsen.

Bestrooi de sojablokjes met wat zout en peper. Bak ze aan alle kanten goudbruin in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg 1-2 eetlepels olie aan de in de wok resterende olie toe. Voeg knoflook en gemberwortel toe en laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 1 minuut bakken. Schep daarna de prei, paksoi en de paddestoelen toe. Laat alles dan, onder voortdurend roeren en omscheppen, nog 2 minuten bakken. Schenk de bouillon met het weekvocht van de paddestoelen toe. Laat alles 6-7 minuten zachtjes koken. Doe de mie er bij en laat alles door en door warm worden. Snijd de koud geworden omelet in dunne plakjes.

Serveertip

Dien de soep op in een grote terrine of in grote diepe borden. Schik de plakjes opgerolde omelet tussen de mie en de groenten en strooi eerst sojablokjes en daarna koriander er over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top