1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. flan

flan

Door: kirsten_be

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2000

Ingrediënten 6 personen


50 gr. suiker
4 eieren
1 blikje gecondenseerde melk (4,2 dl.)
2 1/2 dl. water
2 theel. vanille
4 eetl. donkere rum


Verder heb je nodig


Puddingvormpjes die in de oven kunnen en een
oven

flan
flan

Karamelpudding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de suiker in een steelpannetje met dikke bodem op een zacht vuur smelten. Blijf roeren. Zodra de suiker goudbruin is, de pan in een bak met koud water zetten, waardoor het kookproces stilstaat. Giet de karamel onmiddellijk in ovenvaste vormpjes totaal 1 l. samen. Beweeg de vormpjes zodat ze geheel bedekt zijn met karamel. Klop de eieren schuimig. Roer gecondenseerde melk, water en vanille door elkaar. Klop dit mengsel door de eieren. Zet de vorm in een braadslee en vul die tot halverwege de hoogte van de vormpjes met water. Bak de Flan 1 - 1 1/4 uur in een oven van 180 graden C.
Als je een satestok in de pudding steekt en die komt er dan schoon uit is de pudding goed. Laat de pudding op kamertemperatuur komen en zet hem dan minstens 3 uur in de ijskast.

Serveertip

Stort de vormpjes uit op schaaltjes zodat de karamel bovenin te zien is.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top