1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : zeeduivelspiesjes met spek

Tapa : zeeduivelspiesjes met spek

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-10-2000

Ingrediënten 4 personen


24 kleine champignons - 9 plakjes ontbijtspek, 7 cm lang, niet te dun - 450 gr zeeduivel (staartstuk), vel en graat verwijderd en in blokjes - olijfolie - zout en versgemalen zwarte peper - 8 el tomaten-knoflookmayonaise (zie recept spiesjes van kreeft en kip)


Verder heb je nodig


12 kleine satestokjes - bakplaat - plasticfolie


"Brochetas de rape con bacon"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Steek om en om champignons, opgerolde reepjes spek en stukjes vis aan de spiesjes, tot de spiesjes vol zijn en u alle ingredienten hebt opgebruikt. Bestrooi de spiesjes met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Dek af met plasticfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Bak de spiesjes circa 7 minuten op een ingevette bakplaat in een op 220? C voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer meteen overgoten met wat tomaten-knoflookmayonaise.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top