Lasagne Met Boontjes, Mozzarella En Tonijn
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Standaard lasagna bij een italiaan is lekker, maar vaak zo eentonig. Als ik nu eens alles wat ik lekker vind er in stop, dacht ik... en dit is het resultaat!
Ingrediënten 4 personen
*300 gram half om half gehakt,*twee blikjes sandwichtonijn -dit is heel fijn, bijna in draadjes-
*een blikje crispy mais
*een pakje lasagne tradizionale mix van Honig,
*een blik boontjes( het liefst lange haricots verts),
*een bolletje mozzarella,
*een pak lasagne bladen
*melk voor de bechamel saus,
*een rode ui,
*een paprika, groen of geel,
*150 gram (gerookte) ham (in dunne plakjes)
* oregano (gedroogd)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 879,34 kcal |
Koolhydraten | 74,35 g |
Eiwitten | 63,64 g |
Vetten | 34,42 g |
Benodigdheden
ovenschaal, spatels om te roeren, kwastje om ovenschaal in te vetten
Voorbereiding
Paprika in reepjes, ui in halve ringen snijden. Mozzarella, tonijn,(tonijn een beetje uit elkaar pulken met een vork) boontjes en mais uit laten lekken. Mozzarella in plakjes snijden
Bereidingswijze
Bak het gehakt los met wat olie. Voeg de paprika en ui toe aan het gehakt en bak het even mee. Voeg de sausmix toe en breng een de kook. Laat een minuut pruttelen en meng dan de mais en de tonijn erdoor.Vet een ovenschaal in en verwarm alvast de oven voor op tweehonderd graden . Maak alvast de bechamelmix met de melk aan en laat minimaal 5 minuten staan. Voeg oregano aan de saus toe. Schep een laag saus in de ovenschaal, zo dun mogelijk, maar de bodem moet wel helemaal bedekt zijn. verdeel een derde van de boontjes er over, leg daar eenderde van de mozzarella overheen en beleg met lagagne bladen. Deze volgorde herhalen tot de saus op is, eindigen met bladen. Bechamelsaus erover, goed verdelen, en dertig minuten de oven in. Eet smakelijk
Serveertip
Heel lekker met een frisse sla-komkommersalade!