1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Gehakt -Roerbaksoep

Gehakt -Roerbaksoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-2000

Ingrediënten 4 personen


50-75gr ontbijtspek, in dunne reepjes, 350gr rundergehakt, 1-2tl kerriepoeder, 400gr gemengde soepgroenten, 1 1/4liter kippenboillon (van tablet), 1 takje tijm, 2 tomaten, ontveld, in partjes, zout en peper, 2eetl fijngesneden peterselie, 2eetl fijngesneden bieslook



De soep krijgt een heerlijk aroma omdat het gehakt eerst wordt gebakken samen met ontbijtspek en kerriepoeder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek in ongeveer 8min. krokant in een droge koekenpan. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5min. rul. Bak de kerriepoder ongeveer 2min. mee. Voeg de groenten toe en bak die al roerend 3-4min. mee. Schenk de boillon erbij, voeg de tijm en tomaten toe en breng de soep aan de kook. Laat deze op zacht vuur 5-10min. koken tot de groenten gaar zijn. verwijder de tijm. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er voor serveren peterselie en bieslook door.

Serveertip

Een heerlijke soep die zo gemaakt is. En lekker smaakt bij een stevige boterham.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindas_smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top