Appel-Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 dl melk

100 g kristalsuiker

3 eieren

2 tl vanille-essence

85 g bloem

50 g boter

5 middelgrote handappels, geschild, in dikke schijven

4 el cognac of calvados

1/2 tl gemalen kaneel

poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaalv an ca. 1 1/2 l inhoud, ingevet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Klop de melk met 50 g kristalsuiker, de eieren, vanille-essence en bloem tot een glad beslag. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuimt. Bak de schijven appel 2-4 min. tot ze lichtbruin zijn. Voeg de cognac, kaneel en 50 g kristalsuiker toe en meng het goed met de appelschijven tot de suiker gesmolten is en de appels lichtbruin beginnen te carameliseren. Neem met een schuimspaan de appelschijven uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Schenk het suiker/botermengsel uit de pan bij het beslag en schenk dit over de appels. Bak het gerecht ca. 30 min. in het midden van de oven tot het beslag gerezen en lichtbruin is. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de clafoutis met poedersuiker.

Serveertip

Serveer het dessert warm met vanille- of kaneelijs en/of lobbig geklopte slagroom.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 12-04-2015

Gisteren heb ik dit recept gemaakt, het was goed gelukt en we hebben ervan gesmuld. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten