Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Gestoomde vis

Gestoomde vis

Door: rijacaro

  • Indonesisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 tong van 300 gram, 1 kleine ui, 10 gram gember, 1 theelepel zout, 4 eetlepels olie, 30 gram speklap, 2 grote champignons, 1 eetelepel sojasaus, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sesamolie.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de helft van de gember fijn, marineer de vis met 1 theeelepel zout met de fijngehakte gember gedurende 10 minuten. Leg de vis op een hittebestendige schaal, was en week vervolgens de champignons gedurende 30 minuten in water. Verwijder de steeltjes en snijd de champignons in dunne reepjes. Snijd de speklap, kleine ui en overige gember in dunne reepjes. Marineer de reepjes speklap met 1 theelepel sojasaus.
Vul de wok met water, plaats een stoompan in de wok en breng het water aan de kook. Leg de reepjes speklap, gember en champignons op de vis. Plaats de schaal op de stooompan, sluit de pan en stoom de vis 1 ca. 10 minuten of zolang tot de vis gaar is.Verhit op een hoog vuur 4 eetelepels olie in de wok, breng het geheel aan dekook en giet het over de gestoomde vis.

Serveertip

Garneer de vis met reepjes ui.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijacaro
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top