1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Provencaalse hamlapjes.

Provencaalse hamlapjes.

Door: riawes

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr. Hamlapjes,4 eetlepels Olijfolie bloem,
Peper,Zout,Paprikapoeder,1Grote ui ,1TeenKoflook
paarWorteltjes,2 dl.Bouillon,bl.Tomatenpuree,
Glas rode wijn,15 Groene of Zwarte OLijven


Provencaalse hamlapjes.
Provencaalse hamlapjes.

Heerlijk Herfstgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

UI snipperen,de Olijven ontpitten en in stukjes snijden de wortels inkleine blokjes
snijden.

Bereidingswijze

Het vlees bestrooien met zout,peper,paprika poeder en de bloem.
de olijfolie heet laten worden en het vlees snel bruinbraden De ui en de knflook meefruiten en daarna de wortel toevoegen en even mee laten bakken.Schenk dan de bouillon [van tablet] de rode wijn erbij en voeg het blikje puree toe.
Laat het geheel 45 min. zachtjes stoven in geslotenpan laat de laatste 15 min.de olijven meestoven.

Serveertip

Serveer dit gerecht met aardappelpuree en witte kool.[of zie recept witte kool speciale]



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riawes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top