Bananencake

  • Belgisch, Banket
  • 60-120 min.


*** Een lekkere, maar zware vuller ***

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people


Voor 4 tot 8 personen - 4 bananen - 150g chocolade - 4 eieren - 250g suiker - 250g zelfrijzende bloem - 250g boter - 8 eetlepels kokos.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
scherp mesje - garde - breed mes of vork voor de creme - cakevorn.

Voorbereiding

Schil de bananen en snijd ze in stukjes van 1 x 1 cm.
Snijd de chocolade in stukjes van 0,5 x 0,5 cm.

Bereidingswijze

Schil de bananen en snijd ze in stukjes van 1 x 1 cm. - Snijd de chocolade in stukjes van 0,5 x 0,5 cm.

Scheid het eigeel van het eiwit - Klop de eigelen met de suiker tot een schuimige massa - Voeg de bloem en de zachte boter toe - Roer er de stukjes banaan en de stukjes chocolade en de kokos door. - Klop de eiwitten zeer stijf - Voeg er nog een ietsje suiker bij en meng de 2 bereidingen voorzichtig dooreen. - Smeer de cakevorm met boter in en bestrooi met wat bloem. - giet het mengsel in de vorm en zet in de oven. - Laat 40 minuten bakken op 170 graden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jeirdolleke avatar

Doorsturen

Home Recepten