Bananencake
- Belgisch, Banket
- 60-120 min.
*** Een lekkere, maar zware vuller ***
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor 4 tot 8 personen - 4 bananen - 150g chocolade - 4 eieren - 250g suiker - 250g zelfrijzende bloem - 250g boter - 8 eetlepels kokos.
Benodigdheden
scherp mesje - garde - breed mes of vork voor de creme - cakevorn.Voorbereiding
Schil de bananen en snijd ze in stukjes van 1 x 1 cm.
Snijd de chocolade in stukjes van 0,5 x 0,5 cm.
Bereidingswijze
Schil de bananen en snijd ze in stukjes van 1 x 1 cm. - Snijd de chocolade in stukjes van 0,5 x 0,5 cm.
Scheid het eigeel van het eiwit - Klop de eigelen met de suiker tot een schuimige massa - Voeg de bloem en de zachte boter toe - Roer er de stukjes banaan en de stukjes chocolade en de kokos door. - Klop de eiwitten zeer stijf - Voeg er nog een ietsje suiker bij en meng de 2 bereidingen voorzichtig dooreen. - Smeer de cakevorm met boter in en bestrooi met wat bloem. - giet het mengsel in de vorm en zet in de oven. - Laat 40 minuten bakken op 170 graden.