1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Ratatouille
  5. Ratatouille Met Balsamico

Ratatouille Met Balsamico

  • Montignac, Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2000

Ingrediënten 6 personen


2 aubergines, in plakken gesneden
2 rode uien, in plakken gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 theel verse tijmblaadjes of
1 eetl gedroogde tijm
2 courgettes, in plakken gesneden
2 dl vetloze kippen- of groentebouillon
2 eetl balsamico-azijn of citroensap
peper en zout
fijngehakte groene kruiden

Voor de garnituur:
Zilvervliesrijst, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
Komkommer, lente-ui en citroensap naar behoefte



Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Montignac stap voor stap, de eerste zes weken. Koolhydraatmaaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg op de bodem van een ovenvaste schaal de plakken aubergine en dek deze af met de uiringen en de knoflook. Strooi er de tijm over. Leg daarop de helft van de tomaten.
Schik daarop de courgettes en dek deze weer af met een laag tomaten.
Schenk daarover de bouillon en de balsamico-azijn of citroensap en maak het gerecht in circa 1,5 uur gaar en zacht in een oven van 120 graden C.
Roer het gerecht - dat inmiddels een dikke saus is geworden- goed door en breng op smaak met peper en zout en evt. wat balsamico.

Serveertip

Serveer er de gekookte zilvervliesrijst , de komkommersla met ui en citroensap bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top