lange vinger taart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.

heerlijke zoete makkelijke taart

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
48 lange vingers
3 eetlepels rum/cointreau, of zonder drank, sinaasappelsap.

voor de creme;
4 eetlepels maizena
3 deciliter melk
200 gram gemengde noten ongezout, zonder vel
200 gram zachte boter
200 gram kristalsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

lange vingers is een schaal leggen.
meng de rum/cointreau of sinaasappelsap met 1 deciliter water en besprenkel dit mengsel over de lange vingers.
Voor de creme de maizena met 4 eetlepels melk tot een glad papje roeren.
de rest van de melk aan de kook brengenen en al roerende aan het papje toevoegen en laten binden.
De 'vla' onder af en toe roeren laten afkoelen.
in de koekenpan de noten even vlug verhitten en fijnhakken of malen.
Boter en suiker samen 'schuimig'kloppen en aan het afgekoelde vla mengsel toevoegen, daarna de noten erdoor.
12 lange vingers in een schaal naast elkaar leggenen de creme eroverheen smeren. dit doen tot je 4 laagjes lange vingers boven elkaar hebt.
Zet de schaal in de koelkast en laat tenminste een half uur hard worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cookery_gadget avatar
cookery_gadget

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten