Gevulde zoete Aardappel

  • Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 zoete aardappel(450 gr, schoongeschrobt), 1 el olijfolie, 1 lente-ui(fijngehakt), snufje rode chilivlokken, 1 kleine rijpe avocado(van schil ontdaan en grof gehakt), 1 tomaat(grof gehakt), 1 zongedroogde aubergineplak(verwerkt zo als de gebruikaanwijzing het aangeeft, of 2 zon-gedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt), 1 el vers gesneden coriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetron
oven

Bereidingswijze

Prik wat gaatjes met een vork in de aardappel en plaats de aardappel in de magnetron. Kook de aardappel op de hoge stand tot ze gaar is.
Snij een plakje van de bovenkant van de aardappel dat je een een dekseltje hebt. Lepel de kruim van de aardappel er uit, tot je een dunne schil overhoudt.
Plaats de aardappel plus deksel op een bakplaat, smeer wat olijfolie over de aardappel plus deksel.
Doe ze in de oven en grill ze voor zo'n 3-4 min. Zeker een paar keer omdraaien, totdat ze lekker goudbruin en crispy zijn.
In de tussentijd, de aardappelkruim prakken met een vork. Voeg de lente-ui, chili vlokken, avocado, tomaten, aubergine of zongedroogde tomaat, coriander en het restje van de olijfolie toe aan de aardappelmash.
Kruid goed en lepel de mix in de aardappel.


Serveertip

Serveer de aardappel met het dekseltje er op.

Dit recept is getest in een magnetron met een vermogen van 650 watt. Als je een zwaardere vermogen hebt, houd de aardappel goed in de gaten, en test afentoe met een vork of hij al gaar is.
Succes.

Laatste reacties

mechteld_s avatar
mechteld_s 02-03-2003

Erg lekker en snel. Je kunt er ook eindeloos mee varieren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten