1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gestoofde Kalfsfricandeau Met Bleekselderij

Gestoofde Kalfsfricandeau Met Bleekselderij

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2000

Ingrediënten 4 personen


4 sjalotjes - 5 stengels bleekselderij - 2 tomaten - 600 gr. kalfsfricandeau - zout - peper - 1 dl. droge witte wijn - 3 eetl. bloem - 1 bekertje creme fraiche - 1 braadzak.



Gestoofde kalfsfricandeau met bleekselderij(400 kcal)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200? C, rooster niet meeverwarmen.
Sjalotjes grof snipperen, bleekselderij in brede boogjes snijden en tomaten in stukjes snijden. Groenten in braadzak doen. Vlees inwrijven met zout en peper. Op groenten in braadzak leggen. Wijn erbij schenken. Braadzak met bijbehorende clip goed sluiten. Met prikker 4 gaatjes in bovenkant van braadzak prikken. Braadzak op (koud) rooster leggen en 1 richel onder midden van oven schuiven. Vlees in ? 40 minuten gaarstoven.

Bereidingswijze

In kom bloem met creme fraiche tot glad papje roeren. Braadzak voorzichtig uit oven nemen. Boven steelpan met schaar in zak klein gaatje knippen. Stoofvocht in steelpan laten lopen. Zak op aanrecht leggen en openknippen. Vlees eruit nemen en op bord leggen. ? 10 minuten in uitgeschakelde oven laten rusten.
Creme fraichemengsel door stoofvocht roeren. Al roerende aan de kook brengen. Op smaak maken met zout en peper en 5 minuten zachtjes laten koken, af en toe roeren.
Vlees in plakken snijden en op schaal leggen. Groenten naast vlees leggen. Saus overdoen in kommetje en apart erbij geven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tes_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top