Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Appelbeleg

Appelbeleg

Door: jam_en_gelei

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2000

Ingrediënten


500 g appels 1 ei 2 dl geleisuiker 1 t kardemomzaadjes; of 1/2 t gemalen kardemom 25 g boter



Bron:Svenska Dagbladet 07-09-2000 . Met dank aan Tabitha. Voor 5 dl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Boven lage vlam met een klein laagje water aan de kook brengen en langzaam tot moes koken. 2. Ei klutsen met suiker. Doe het eimengsel in een schaal die tegen kokend water kan. 3. Kardemom fijn maken met een mortel. 4. Meng de appelmoes met het eimengsel en kook het al roeren zo'n 30 minuten au-bain-Marie. 5. Roer op het allerlaast de boter en de kardemom erdoor en doe het appelbeleg in schone potten. Koel en donker bewaren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top