Haverkoekjes

  • Montignac, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-2000

haverkoekjes (suikervrij)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr rozijnen, 125 gr volkorenmeel, 125 gr havervlokken, 50 gr boter, 70 gr fructose, 1 el suikervrije perenstroop, mespunt zout, eventueel iets water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de rozijnen en laat ze wellen in lauw water en daarna uitlekken en drogen.
Maak van het meel, de havervlokken, boter, fructose, perenstroop en zout een stevig deeg. Doe er enkele druppels water bij als het deeg te droog is.
Voeg ophet laatst de rozijnen toe.
Maak balletjes van het deeg en druk deze plat op een met vetvrij papier bedekte bakplaat.
Grotere balletjes geven grotere koeken.
Bak de haverkoekjes in een heteluchtover op 160 graden in 15 minuten gaar en bruin.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen

Serveertip

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten