1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Schuimpjes

Schuimpjes

Door: vlindertje

  • Montignac, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2000

Ingrediënten 4 personen


4 eiwitten, 10 ml vloeibare zoetstof



Schuimpjes (suikervrij)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Die de eiwitten in een schone droge kom, voeg vloeibare kunstamtige zoetstof toe en mix dit enkele minuten, totdat het eiwit zeer stijf en glanzend is.

Schep het eiwit in een spuitzak met mondstuk en spuit vormpjes op een bakplaat bedekt met ovenpapier. dit kunnen kleine toefjes zijn voor de garnering van een taart, grotere toefjes voor schuimpjes of langwerpige vormen voor bokkepootjes.

Bak de schuimpjes in een hetelucht oven, waarvan de deur iets openstaat, 60 minuten op ongeveer 90 graden tot ze droog en krokant zijn.
Laat de schuimpjes afkoelen op een rooster.

Met behulp van een houten lepel kunt u de oven op een kier zetten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top