
1 eiwit
250 gr. poedersuiker (gezeefd)
Er bestaan verschillende soorten glazuur; de meest eenvoudige is poedersuiker waaraan enkele druppels water aan worden toegevoegd. Aangevuld met een beetje kleurstof is dit een eenvoudig decoratie- of plakmiddel. Voor meer mogelijkheden is eiwit-glazuur geschikt, op de engelstalige sites ook wel "Royal Icing" genoemd. Deze soort glazuur behoudt zijn vorm als het gespoten wordt.
Sla het eiwit in een grote kom stijf
Voeg een kwart van de suiker toe en klop dit er goed door
Voeg telkens een deel van het suiker toe en voeg een volgend deel pas toe als het vorige geheel is opgenomen
Bewaar het glazuur goed afgedekt en op kamertemperatuur
Gebruik kleurpasta om eiwitglazuur te kleuren
In plaats van gewone (aardbei- of abrikozen)jam, kun je ook zgn. abrikozenglazuur maken: Roer abrikozenjam door de zeef, zodat je geen grove stukjes er meer in hebt. Voeg 1 eetlepel water toe en verwarm de abrikozenjam. Dit kan trouwens prima in de magnetron! Goed doorroeren en af laten koelen. Je kunt dit met een kwastje over de cake smeren.
hyacintje 28-10-2012
Ik ga het meteen gebruiken vanmiddag, bedankt.
probeersel 20-11-2011
Handig om dit te hebben!
Ik neem m mee, en ga t zo maken!
Grtz. Marieke
visslech 29-10-2008
Als je geen rauw ei wilt gebruiken kun je ook eiwit poeder gebruiken!!
femmelke 31-03-2005
Leuk recept... deze gebruik ik zeker voor de verjaardagstaart....
netel 26-10-2004
Ik zou in verband met kans op salmonella vergiftiging dit recept niet zo gauw gebruiken. Te gevaarlijk - rauw ei.