Rozijnen Haverkoekjes

  • Montignac, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2000

rozijnen haverkoekjes (suikervrij)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
120 gr boter, 210 gr grof volkorenmeel, 80 gr havervlokken, 50 gr fructose, 1 tl zuiveringszout, 1 ei, 1 el appelstroop zonder suiker, 1 tl vanille poeder, 70 gr rozijnen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

deeg vooruit maken want het moet een uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Was de rozijnen en laat ze wellen in lauw water. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Smelt de boter op een laag vuur, niet te warm laten worden.
Meng meel, havervlokken, fructose, zuiveringszout, ei, appelstroop, vanillepoeder en rozijnen door elkaar in een kom, die de gesmolten boter erbij en maak er een deeg van.
Maak er met behulp van een lang stuk plastcifolie een rol van ter grootte van de koekjes. Laat dit in plasticfolie minimaal 60 minuten in de koelkast rusten.

Rolhet deeg inhet plasticfolie enkele malen over het werkvlak totdat u een ronde rol heeft. Snijd plakjes van de rol en leg deze op een bakblik bedekt met ovenpapier. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei.
Bak de koekjes in een hetelucht oven op 150 graden in 15 a 20 minuten lichtbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveertip

Laatste reacties

catharina10 avatar
catharina10 06-09-2011

Hoe kan dit een Montignac-recept zijn? Boter (=vet) en volkorenmeel (=koolhydraten) mogen toch niet samen?? Graag je reaktie, want ze lijken me eeeeerrug lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten