pompoensoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Een heerlijk herfstige soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 191,34 kcal
Koolhydraten 14,07 g
Eiwitten 3,41 g
Vetten 12,51 g
Benodigdheden
Staafmixer of keukenmachine.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en paprika ca. 2 minuten. Roer gemberpoeder, koriander en komijn erdoor. Voeg pompoen, aardappel, bouillontabletten en 1 liter water toe. Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer of de keukenmachine. Verdun hem eventueel met wat water en breng op smaak met peper, zout en sambal.

Verdeel de soep over 4 kommen en schep een lepeltje creme fraiche in het midden van de soep. Knip de peterselie fijn en strooi over de soep.

Serveertip

Bevat pp. 205 kcal., 11 gram vet, 4 gram eiwit, 21 gram koolhydraten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pumpkin_pie avatar
pumpkin_pie

Doorsturen

Home Recepten