Pizza Calzone Con Salsa Pollo Di Job

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2000

Lekkere pizza met een zachte ragout van kip met diverse groenten en Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram kipfilet
3 a 4 dl kippenbouillon (al dan niet zelfgetrokken)
150 gram grotchampignons
1 groene paprika
1 ui
1 blikje mais
Diverse groene kruiden
3-4 eetlepels bloem
2 dl zure room light of Finesse voor verrijken
4 bloempizzabodems van ca. 22 cm doorsnede
2 kleine blikjes tomatenpuree
150 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de champignons in dunne plakjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Laat het blik mais uitlekken in een vergiet.
Snijd de kip in kleine blokjes (1 x 1 cm ofzo).
Bak de kip in een hapjespan bruin in wat olie.
Als de kip gaar lijkt, deze bestrooien met de bloem en een deel van de groene kruiden.
Na 1 minuut afblussen met de bouillon en 10 minuutjes laten koken tot hij dik genoeg is.

Bereidingswijze

De bodems dun bestrijken met de tomatenpuree.
Hier de ragout overheen doen, zodat de ca. de helft van elke bodem is bedekt. De ragout weer beleggen met de paprika en de champignons en dan tot slot de Parmezaanse kaas en groene kruiden. Vouw de pizza dicht, door de lege deeghelft over de belegde te vouwen, zodat een soort envelop ontstaat. Plak de randen goed dicht met wat water uit de kraan en plaats de pizza's dan in een oven van 200 graden, ca. 1/2 uur. Controleer de knapperigheid met een vork. Hij hoort bol te gaan staan.

Serveertip

Serveer de pizza's eventueel met een lichte salade en goed glas drinken, op een bord of een houten plank.

Laatste reacties

klau avatar
klau 26-05-2002

lekker !!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten