Spagetti Carbonara
- Italiaans, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een recept van Alissandro die het weer van zijn vader Franco heeft geleerd. Dit recept is ontstaan in de 2e wereldoorlog toen de Amerikaanse soldaten voor zichzelf een maaltijd moesten maken met "bacon and eggs" en pasta.
Ingrediënten 4 personen
500 gram pasta, 4 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 200 gram spekblokjes, een paar eetlepels melk, 100-150 gram vers geraspte parmezaanse kaas, evt. een teentje knoflook, peper en nootmuskaat.Benodigdheden
Kleine koekepan, pastapan, garde.Voorbereiding
Rasp de kaas.
Bereidingswijze
Bak de bacon eventueel met de knoflook. Klop met een garde de eieren los, en voeg wat melk toe, daarna de kaas erbij en de peper en nootmuskaat. Het mengsel moet er mooi romig uitzien. Kook ondertussen de pasta.
Zodra de pasta al dente gekookt is meng dan de spekblokjes en het ei-kaasmengsel er door heen.
Serveertip
Direkt serveren.