Spagetti Carbonara

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Spagetti Carbonara

    Spagetti Carbonara

    Spagetti Carbonara

  • Spagetti Carbonara

    Spagetti Carbonara

    Spagetti Carbonara

  • Spagetti Carbonara

    Spagetti Carbonara

    Spagetti Carbonara

Een recept van Alissandro die het weer van zijn vader Franco heeft geleerd. Dit recept is ontstaan in de 2e wereldoorlog toen de Amerikaanse soldaten voor zichzelf een maaltijd moesten maken met "bacon and eggs" en pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram pasta, 4 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 200 gram spekblokjes, een paar eetlepels melk, 100-150 gram vers geraspte parmezaanse kaas, evt. een teentje knoflook, peper en nootmuskaat.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine koekepan, pastapan, garde.

Voorbereiding

Rasp de kaas.

Bereidingswijze

Bak de bacon eventueel met de knoflook. Klop met een garde de eieren los, en voeg wat melk toe, daarna de kaas erbij en de peper en nootmuskaat. Het mengsel moet er mooi romig uitzien. Kook ondertussen de pasta.
Zodra de pasta al dente gekookt is meng dan de spekblokjes en het ei-kaasmengsel er door heen.

Serveertip

Direkt serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bernardine avatar
bernardine

Doorsturen

Home Recepten