1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Door: bernardine

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram pasta, 4 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 200 gram spekblokjes, een paar eetlepels melk, 100-150 gram vers geraspte parmezaanse kaas, evt. een teentje knoflook, peper en nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Kleine koekepan, pastapan, garde.

carbonara + ricola
carbonara + ricola
carbonara

met ricola

met ricola
Spagetti Carbonara
Spagetti Carbonara

Een recept van Alissandro die het weer van zijn vader Franco heeft geleerd. Dit recept is ontstaan in de 2e wereldoorlog toen de Amerikaanse soldaten voor zichzelf een maaltijd moesten maken met "bacon and eggs" en pasta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de kaas.

Bereidingswijze

Bak de bacon eventueel met de knoflook. Klop met een garde de eieren los, en voeg wat melk toe, daarna de kaas erbij en de peper en nootmuskaat. Het mengsel moet er mooi romig uitzien. Kook ondertussen de pasta.
Zodra de pasta al dente gekookt is meng dan de spekblokjes en het ei-kaasmengsel er door heen.

Serveertip

Direkt serveren.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bernardine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top