1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. gehaktballetjes in een tomatensaus

gehaktballetjes in een tomatensaus

Door: quirien_a

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-09-2000

Ingrediënten 3 personen


1 ui
500 gr rundergehakt
2 knoflook teentjes
peterselie (4 etl)
4 eetlepels paneermeel
zout, peper
2 etl paprikapoeder
4 etl bloem
3 etl olijfolie
1 blik gepelde tomaten
2 etl tomatenpuree
1 bouillontablet
? etl. gemalen komijn
2 etl gesnipperde bieslook







Verder heb je nodig


Koekepan
rasp

gehaktballetjes in een tomatensaus
gehaktballetjes in een tomatensaus
gehaktballetjes in een tomatensaus
gehaktballetjes in een tomatensaus

Gehaktballetjes op turkse wijze

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper of rasp de ui heel fijn. Doe het gehakt in een kom, voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de peterselie, het paneermeel, zout, peper en parprikapoeder toe. Kneedt alles goed door elkaar. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.

Bereidingswijze

Strooi de bloem op een bord en wentel de gehaktballetjes erdoor.
Verhit de olie in een Koekenpan en bak de balletjes rondom in ca. 6 minuten gaar.
Giet het sap van de gepelde tomaten af boven een steelpan. Snijdt de tomaten in kleine stukjes en roer die samen met de tomatenpuree door het sap. Voeg de bouillon tablet en de komijn toe en laat de saus al roerende ca. 4 minuten koken. Schep de gehaktballetjes in een schaal, schep de tomatensaus erover en garneer met de bieslook.


Serveertip

Lekker met rijst en andijvie salade



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quirien_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top