1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2000

Ingrediënten


1 kg stoofperen
ong. 50 gr suiker
pijpkaneel of citroenschil
(1/2 dl bessensap, wat sago of aardappelmeel)



Ouderwets lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De peren schillen, in vieren snijden en van de klokhuizen ontdoen.
Kleine peertjes heel laten doch de steeltjes afschrappen. De peren wassen en met zoveel water opzetten, dat ze half onderstaan.
Citroenschil of pijpkaneel en suiker toevoegen. De peren zachtjes laten koken tot ze gaar en mooi rood van kleur zijn.
Vervolgens pijpkaneel of citroenschil verwijderen en het vocht bijbinden met wat aangemengde sago of aardappelmeel.
Aan stoofperen, die moeilijk rood koken, kan wat bessensap worden toegevoegd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeanette_dijkslag


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeanette_dijkslag
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top