1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Gevulde Duif op Egyptische wijze

Gevulde Duif op Egyptische wijze

  • Arabisch, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-09-2000

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels boter1 middelgrote ui, fijngesneden2 eetlepels kippelevers, fijngehakt4 eetlepels bulgur1 eetlepel fijngesneden peterselie1 theelepel gedroogde munt6 dl kippen-of groentenbouillonzeezout en versgemalen zwarte peper4 duiven (of piepkuikens)



HAMA MAHSHI
Gevulde duif is in heel Noord-Afrika een feestgerecht (vooral in Egypte)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat 1 eetl. boter smelten in een grote pan en bak hierin de ui en de kippelevers tot de ui gaar is.Voeg de bulgur, de peterselie, munt en de helft van de bouillon toe.Breng dit aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes sudderen, tot de bulgur gaar is en bijna alle vocht heeft opgenomen.Voeg zout en peper naar smaak toe.Vul de 4 vogels met het bulgurmengselSchik ze in een gietijzeren pan waar ze precies in passen en schenk de resterende bouillon erbij.Paats de afgedekte pan 1 1/4-2 1/2 uur in een op 160 graden voorverwarmde oven, of tot de vogels goed gaar zijn.Serveer ze met de saus, brood en een koud groentengerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top