bietjestaart

  • Scandinavisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2000

Zoals de worteltjestaart maar dan met bietjes, met mon chou glazuur en geroosterde pistachnoten.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
? 2 grote bieten
? 2 eieren
? 240 gr suiker
? 1? dl (koolzaad) olie
? 150 gr bloem
? 2 theelepels bakpoeder
? ? zakje vanillesuiker

Glazuur:
200 gr roomkaas (mon chou) (graag light)
1 dl kwark (light)
1 dl poedersuiker
? zakje vanillesuiker

1 dl pistach noten voor de dekoratie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zet de oven op 175 graden
Smeer een springvorm met boter in en bestrooi deze met paneermeel.
Schil de bieten en rasp ze fijn.

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker luchtig.
Roer er de olie en de bieten door heen.
Meng de droge ingredienten, roer dit door het mengsel en doe dit in de vorm.
Bak de taart laag in de oven cirka 50 minuten

Laat de taart afkoelen haal hem uit de vorm.
Rooster de pistachnoten in een droge koekepan.
Hak ze grof.
Meng het glazuur, smeer dit over de taart en stooi er de nootsukjes op.

Laatste reacties

gerrit_u avatar
gerrit_u 04-05-2001

Klinkt ook goed, neem ik ook mee, net als je wortelcake! Groet, gerrit

jacqueline_c avatar
jacqueline_c 11-10-2000

lijkt me een erg lekker,leuk recept zusje groetjes jacqueline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten