
1 kopje suiker
1/4 kopje margarine
1/4 kopje ongezoete appelmoes
2 eieren
1 kopje (250 gram) pompoen puree
2 kopjes bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel soda bicarbonaat
1 theelepel kaneel
1/2 kopje rozijnen
1 theelepel geraspte sinaasappelschilletjes
1/4 kopje sinaasappelsap
1/2 kopje gehakte walnoten
Een amerikaans recept.
Dit brood wordt meestal gegeten met thanksgiving. Minder traditioneel dan Pumpkin pie, maar minstens even lekker!
Vet een cakeblik licht in.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de suiker, margarine en appelmoes door elkaar tot een romige massa (ongeveer 5 minuten).
Voeg de pompoen toe en meng tot een gladde massa.
Voeg in een andere kom bloem, zout, bakpoeder, sodabicarbonaat en kaneel samen. Zeef het mengsel boven het pompoenbeslag en meng alles goed door elkaar.
Voeg de rozijnen, sinaasschilletjes en walnoten toe. Meng alles goed en giet het beslag in het bakblik.
Bak de cake 60 tot 70 minuten, tot een breinaald er schoon uit komt.
halloweentje 25-10-2000
De naam geeft ook al aan dat pompoen vroeger gebruikt werd bij herfst- en oogstfeesten. Lijkt me erg lekker. Ik zou alleen het soda bicarbonaat niet gebruiken (als je het speciaal moet aanschaffen) Kan ook met wat extra bakpoeder, is zelfs lekkerder.
halloweentje 25-10-2000
De naam geeft ook al aan dat pompoen vroeger gebruikt werd bij herfst- en oogstfeesten. Lijkt me erg lekker. Ik zou alleen het soda bicarbonaat niet gebruiken (als je het speciaal moet aanschaffen) Kan ook met wat extra bakpoeder, is zelfs lekkerder.