De combinatie van vis met venkel is al heel oud. Recepten ervoor waren al in de tijd van de Romeinen bekend.
Spoel de filets onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier. Maak de venkel schoon. Verwijder eventueel de buitenste bladscheden en hol de venkel aan de onderzijde uit. Snijd de venkel in vieren en vervolgens in smalle reepjes. Kook de reepjes 6 minuten in licht gezouten water.Laat ze daarna uitlekken. Beboter een ovenvaste schaal. Verdeel de helft van de venkel over de bodem. Leg de in smalle reepjes gesneden vis erop en dek alles af met de rest van de venkel. Klop eierdooier,maizena en melk los. Voeg peper en zout toe. Schenk het mengsel over het gerecht. Strooi er daarna het mengsel van
broodkruim en kaas over. Leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 225 graden voorverwarmde oven. Zodra zich op het gerecht een fraai goudbruin korstje heeft gevormd, kan het worden opgediend.
Heerlijk met versgebakken stokbrood