Dame Blanche

  • Frans, Nagerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 spuitbus slagroom minimaal 1/8 ltr,bastaardsuiker,slagroomversteviger(zakje),2 tot 3 bolletjes vanille-ijs,afhankelijk van het formaat van de coupe,warme chocolade;zelfgemaakt(zie recept)of uit een flesje,citroenmelisse.
VOOR DE CHOCOLADE SAUS;
100 gr bittere chocolade,1/8 ltr melk en een klontje boter.Evt naar smaak een paar druppels vanille essence of een scheutje rum of cognac.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ijscoupes,mixer,pannetje voor warme chocolade

Voorbereiding

Klop de slagroom stijf met 1 of 2 lepels bastaardsuiker.Klop er desgewenst vlak voor de slagroom stijf wordt 2 theelepels slagroomversteviger door.Zet de geklopte slagroom tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Bereidingswijze chocolade saus;Breek de chocolade in stukjes en smelt ze al roerend op een laag vuur in de melk.Roer er een klontje boter door en laat de saus tot lauw warm afkoelen.Bren de saus desgewenst op smaak met de vanille,rum of cognac.Deze saus kan heel snel in de magnetron worden gemaakt.
Ijscoupes;
Schep het ijs in de coupe.Garneer met flinke toeve slagroom en citroenmelisse en schep er aan tafel de lauwwarme chocoladesaus over.

Serveertip

Garneer desgewenst met oublies of chocolade sticks.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

carla_wit_ avatar
carla_wit_

Doorsturen

Home Recepten