8 bladendeeg plakjes,
150 gram amandelspijs,
wat citroenrasp,
1 ei.
Kwastje.
Bladendeeg met amandelspijs.
Snijd de plakjes bladendeeg in de vorm van een sinterklaasmijtertje,en 2 plakjes in smalle reepjes.
Klop het ei los.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng de amandelspijs met wat citroenrasp en verdeel dat over 4 mijtertjes.Dek dit af met de resterende 4 mijtertjes en druk de randen goed vast.
Gebruik de reepjes om een kruis op de mijtertjes te maken.
Bestrijk het deeg met het ei en bak ze in ongeveer 15 min. in de oven op 200 graden gaar en goudbruin.
Serveer de mijtertjes bij een kop warme chicolademelk.
yvonnegroeneveld 03-12-2001
Ga ik proberen om met mijn zoontje te maken, misschien is inkleuren met suiker leuk?
groetjes Yvonne
kookprut 01-12-2001
ha, dat is makkelijk loeb-a,
deze mijtertjes worden een succes,
leuk idee !!!!!!
Bedankt, kookprut
syl58 30-11-2001
Leuk idee zeg!! Ik ga ze maken hoor 5 december, bedankt Syl
met_een_papje 29-11-2001
lekker practisch en zo klaar!
ckorzeliushuzinga 29-11-2001
leuk recept, Is weer eens wat anders om samen met de kinderen te maken ipv pepernoten