Mijtertjes

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2000


Bladendeeg met amandelspijs.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 bladendeeg plakjes,
150 gram amandelspijs,
wat citroenrasp,
1 ei.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kwastje.

Voorbereiding

Snijd de plakjes bladendeeg in de vorm van een sinterklaasmijtertje,en 2 plakjes in smalle reepjes.
Klop het ei los.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Vermeng de amandelspijs met wat citroenrasp en verdeel dat over 4 mijtertjes.Dek dit af met de resterende 4 mijtertjes en druk de randen goed vast.
Gebruik de reepjes om een kruis op de mijtertjes te maken.
Bestrijk het deeg met het ei en bak ze in ongeveer 15 min. in de oven op 200 graden gaar en goudbruin.

Serveertip

Serveer de mijtertjes bij een kop warme chicolademelk.

Laatste reacties

yvonnegroeneveld avatar
yvonnegroeneveld 03-12-2001

Ga ik proberen om met mijn zoontje te maken, misschien is inkleuren met suiker leuk? groetjes Yvonne

kookprut avatar
kookprut 01-12-2001

ha, dat is makkelijk loeb-a, deze mijtertjes worden een succes, leuk idee !!!!!! Bedankt, kookprut

syl58 avatar
syl58 30-11-2001

Leuk idee zeg!! Ik ga ze maken hoor 5 december, bedankt Syl

met_een_papje avatar
met_een_papje 29-11-2001

lekker practisch en zo klaar!

ckorzeliushuzinga avatar
ckorzeliushuzinga 29-11-2001

leuk recept, Is weer eens wat anders om samen met de kinderen te maken ipv pepernoten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten