1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mijtertjes

Mijtertjes

Door: loeb_a

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-09-2000

Ingrediënten 4 personen


8 bladendeeg plakjes,
150 gram amandelspijs,
wat citroenrasp,
1 ei.


Verder heb je nodig


Kwastje.


Bladendeeg met amandelspijs.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de plakjes bladendeeg in de vorm van een sinterklaasmijtertje,en 2 plakjes in smalle reepjes.
Klop het ei los.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Vermeng de amandelspijs met wat citroenrasp en verdeel dat over 4 mijtertjes.Dek dit af met de resterende 4 mijtertjes en druk de randen goed vast.
Gebruik de reepjes om een kruis op de mijtertjes te maken.
Bestrijk het deeg met het ei en bak ze in ongeveer 15 min. in de oven op 200 graden gaar en goudbruin.

Serveertip

Serveer de mijtertjes bij een kop warme chicolademelk.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loeb_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top