1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Chili con carne "Kaleballuh"

Chili con carne "Kaleballuh"

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2000

Ingrediënten


- witte rijst - pot bruine bonen - tomatenketchup - uien - rundergehakt - chilikruiden - knoflook - sambal


Verder heb je nodig


Standaard keukengerei


Dit recept is een typisch studentenrecept, dat ik verzonnen heb tijdens mijn verblijf in mijn 3e studentenhuis. Simpel en goedkoop. Het gerecht wordt op een typisch Indische manier geserveerd: met witte rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Witte rijst koken. Liefst Surinaamse rijst; deze is wat natter dan andere soorten. In wadjan olie verhitten, en gehakt rullen. Gesnipperde uien erbij, teentjes knoflook, en bruine bonen. Kruiden er doorheen. Tomatenketchup toevoegen, tot gewenste dikte. Rijst op bord scheppen; chili er overheen.

Serveertip

Van oorsprong is dit een heel simpel gerecht. Je kunt er echter ook bijv. paprika door heen doen.
Dit grecht smaakt heel goed samen met een sloot bier.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top