Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. ` Wan Tan Met Varkensvlees

` Wan Tan Met Varkensvlees

Door: dykstra_h

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2000

Ingrediënten 4 personen


2 eieren, 1 liter kruidige kippebouillon, 2 theel bakpoeder, een snufje zout, 2 eetl water, 100 gr mager varkensgehakt, 2 eetl gedroogde garnalen, sesamolie, 2 eetl sojasaus, ? kleine ui



Op een groentebedje of in soep

Ontdek meer:

Voorbereiding

- maak eventueel zelf kruidige kippebouillon

Bereidingswijze

- zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden
- klop 1 ei los, voeg het samen met het water toe en kneed alles tot een soepel deeg
- verdeel het deeg in tweeen (dek beide helften af met folie als de vulling gemaakt wordt)
- meng het varkensgehakt met de garnalen, een paar druppels sesamolie en de sojasaus
- snipper de halve ui heel fijn en voeg het toe aan gehaktmengsel
- bestuif een werkblad met bloem
- rol 1 helft van het deeg zo dun mogelijk tot een vierkante plak van 25 bij 25 cm en daarna in 9 vierkantjes
- rol elk vierkantje weer uit tot een lapje van ongeveer 10 bij 10 cm
- klop 1 ei los
- schep met een theelepel een bergje van de vulling midden op elk deeglapje
- smeer de hoeken van het deeg in met wat losgeklopt ei, vouw de tegenoverliggende hoeken van het deeg over de vulling naar elkaar toe en plak ze in het midden aan elkaar
- druk de randjes even tegen elkaar met de vingers
- giet de bouillon in de wok en breng het aan de kook
- zet de hittebrom laag en laat telkens een paar Wan Tan's 5 minuten koken

Serveertip

Serveer met enkele koolbladeren, reepjes wortel en reepjes bamboescheuten die in de bouillon geblancheerd zijn.
Of gebruik de Wan Tan's voor Wan Tansoep.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dykstra_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top