Zelf Krentenbollen Maken

  • Goedkoop en snel, Brood
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2000
  • Zelf Krentenbollen Maken

    Zelf Krentenbollen Maken

    Zelf Krentenbollen Maken

Uit het BB kookboek van Willem

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 gram witte bloem, 25 gram verse gist, lauwwarm water, 1 geraspte appel, 80 gram krenten of rozijnen geweld in warm water met wat suiker en limonadesiroop
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

los de gist op een in warm water, doe de bloem in een schaal en werk het gistmengsel erdoor en voeg beetjes lauwwarm water toe tot er een stevig deeg onstaat, voeg aan de laatste kneed de krenten en de appel toe.
Vorm er zes gelijke bollen van en laat die nog 50 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Dan 25 min. afbakken op 200 o op een beboterde en bebloemd bakblik. 30 min. laten nagaren in een oven die uit staat.

Laatste reacties

ingeborg8 avatar
ingeborg8 21-10-2012

ik zou er 10 gram zout bij doen. ( ca, 2 theelepels)

herbertvs avatar
herbertvs 20-10-2012

Het totale gewicht van de ingrediënten, incl. water, is ca. 900 gram. Je krijgt dus 6 bollen van ca. 150 gram dus ca.3x zo zwaar als een gewone krentenbol bij de bakker. Klopt dat?

hankedistel avatar
hankedistel 19-10-2012

moet er geen zout in het deeg ?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten