Zelf Krentenbollen Maken
- Goedkoop en snel, Brood
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-09-2000
Uit het BB kookboek van Willem
Voorbereiding
los de gist op een in warm water, doe de bloem in een schaal en werk het gistmengsel erdoor en voeg beetjes lauwwarm water toe tot er een stevig deeg onstaat, voeg aan de laatste kneed de krenten en de appel toe.
Vorm er zes gelijke bollen van en laat die nog 50 minuten rijzen.
Bereidingswijze
Dan 25 min. afbakken op 200 o op een beboterde en bebloemd bakblik. 30 min. laten nagaren in een oven die uit staat.
Laatste reacties
ik zou er 10 gram zout bij doen. ( ca, 2 theelepels)
Het totale gewicht van de ingrediënten, incl. water, is ca. 900 gram. Je krijgt dus 6 bollen van ca. 150 gram dus ca.3x zo zwaar als een gewone krentenbol bij de bakker. Klopt dat?
moet er geen zout in het deeg ?