1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Rozenwatersiroop

Rozenwatersiroop

  • Joods,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2000

Ingrediënten


3 dl water, 275 g suiker, 1.1/2 el citroensap, 1 pakje vanillesuiker, 1 el rozenwater (of oranjebloesemwater0



Maimonides - de Middeleeuwse Joods-Spaanse filosoof - sprak zijn liefde al uit voor rozenwatersiroop. Laat het afkoelen tot lauwwarm en begiet er dan warm gebak mee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het water koken. De suiker erin doen en langzaam op laten lossen. Met een houten lepel doorroeren. Indien nodig afschuimen. Het citroensap erbij doen en nog 4 minuten zacht koken. De vanillesuiker en het rozenwater erdoor mengen en nog 1 minuut koken.Laten afkoelen tot lauwwarm en het warme gebak ermee begieten.

Serveertip

TIP: Van deze siroop 3 tl in een glas doen, daar ijskoud water op gieten, en je hebt een heerlijk zomerdrankje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top