1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gevulde spekpannekoek

gevulde spekpannekoek

Door: happy2day

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2000

Ingrediënten 4 personen


Hoofdgerecht voor 4personen
1 pak portiepannenkoek (2 zakjes a 135 gram)
650 ml melk
zout, peper
2 rode paprika's
1 ui
4 eetlepels zonnebloemolie
2 pakjes katenspek (a ca 125 gram)
50 gram geraspte belegen kaas.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pannenkoekdeeg van 2 zakjes maken met melk volgens gebruiksaanwijzing. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Paprika's wassen en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en paprika en ui al omscheppend ca 5 minuten bakken. 1/4 van paprikamengsel uit pan scheppen. Mengsel over panbodem verdelen en 1/4 deel van spek erop leggen. 1/4 deel van pannenkoekdeeg erover schenken en panenkoek van bakken. Pannenkoek keren als bovenkant droog is geworden. Gekeerde pannenkoek bestrooien 1/4 deel van de geraspte kaas. Pannenkoek uit pan op bord laten glijden en warm houden. Rest van de pannenkoeken bakken, telkens 1 eetlepel olie gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top