1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Symfonie van feestelijke dessertjes

Symfonie van feestelijke dessertjes

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-09-2000

Ingrediënten 4 personen


4 chocoladevormpjes - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eetl. Amaretto - bloemsuiker
Uit de diepvries: 400 g ijsgekoelde nougat -
vanilleroomijs - 8 Pastini-gebakjes - 4 profiteroles - 1 zakje frambozencoulis - 12 frambozen
Vers: 3 eetl. mascarpone (Italiaanse roomkaas) - 1 eierdooier - vruchten om te garneren (vb. sterfruit, ananaskers, kiwi, passievrucht, enz.).


Verder heb je nodig


4 grote, liefst donkere, onderzetborden


"Symphonie de desserts en fete"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de frambozencoulis ? 2 u ontdooien op kamertemperatuur. De frambozen, de Pastini-gebakjes en de profiteroles laat u gedurende ? 1 u ontdooien op kamertemperatuur.
Roer 3 eetl. mascarpone goed los met de eierdooier, de Amaretto en de zakjes vanillesuiker.

Bereidingswijze

U houdt het best alle ingredienten binnen handbereik. Gebruik grote borden, dan heeft de mooie schikking nog meer effect. Begin met de sausfantasie. Giet eerst een stip frambozencoulis op elk bord. Giet er een
cirkel mascarponesaus rond en dan weer een cirkel frambozencoulis. Maak in totaal 7
cirkels. Voor het speciale effect in de saus, trekt u strepen met een mes, afwisselend van het middelpunt naar de buitenste cirkel en omgekeerd. Schik 2 gebakjes en een profiterole naast de sausfantasie. Giet een beetje frambozencoulis over de profiterole. Vervolledig met een schijfje ijsgekoelde nougat en vul de chocoladevormpjes met een bolletje ijs. Versier met wat fruit: een schijfje kiwi, framboosjes, aardbeien, sterfruit, ananaskers, enz. Zeef ten slotte wat bloemsuiker over het bord.

Serveertip

Serveer meteen met een witte likeurwijn, zoals een Montbasilac.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top