1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: tuppergup

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2000

Ingrediënten 4 personen


- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 schijfjes djahe of 2 theelepels djahepoeder
- 1-2 eetl. olie
- 500 gr mager varkensvlees
- 1? dl. ketjap manis
- sap van 1 citroen
- zout naar smaak


Verder heb je nodig


Magnetronschaal met inhoud van 1?-2? liter


Varkensvlees met ketjap

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het varkensvlees in blokjes. Pel de uien en de knoflook en snijd de uien in vieren.

Bereidingswijze

- Maak de ui, knoflook en de djahe fijn in de vijzel, keukenmachine, staafmixer of raspmolen.
- Verhit de olie in de schaal, niet afgedekt ca. 750 watt, 1 minuut. Fruit hierin het ui-kruidenmengsel, niet afgedekt, ca 750 watt, 3 minuten. Schep het mengsel eenmaal om.
- Voeg het vlees toe, schep dit goed om, verwarm het in de magnetron, afgedekt, ca 350 watt, 7 minuten.
- Voeg de ketjap, citroen en zout toe, verwarm alles, afgedekt, ca 350 watt, 12 minuten. Schep het vlees nog tweemaal om.

Serveertip

Heerlijk voor bij een rijsttafel.

Dit gerecht is ook goed in te vriezen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuppergup
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top