Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kalkoen
  6. Zoetzure Kalkoen met Rijst

Zoetzure Kalkoen met Rijst

Door: nan_jo

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-2000

Ingrediënten 4 personen


250 g witte rijst
1 blik ananasschijven op sap (1 liter)
2 rode paprika?s
200 g peultjes
400 g kalkoenfilet
2 el bloem
4 el roerbakolie
3 el tomatenketchup
1 el sojasaus


Verder heb je nodig


Wok


P.P. 355 kcal/E 25g/V 12g/Kh 34g.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen ananas laten uitlekken en 3 el sap bewaren. Ananasschijven in stukjes snijden. Paprika?s wassen en in reepjes snijden. Peultjes schoonmaken. Kalkoenfilet in reepjes snijden en bestrooien met bloem. In wok roerbakolie verhitten en kalkoenreepjes ca. 5 minuten bakken. Kalkoen uit wok halen en warm houden. Paprika en peultjes ca. 2 minuten roerbakken. Ananas, sap, tomatenketchup en sojasaus toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Kalkoen toevoegen en nog ca. 1 minuut meeverwarmen.

Serveertip

Serveren met rijst.

Lekker met Friszoete, tot halfzoete witte wijnen. Bijvoorbeeld: Gustav Schmitt Niersteiner Spatlese



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nan_jo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top