1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Bagels

Bagels

Door: sasvdberk

  • Amerikaans, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2000

Ingrediënten


400 gr bloem
10 gr droge gist of 20 gr verse gist
1 tl zout
2,5 dl lauwwarme melk
2 el honing of 1 el suiker
1 losgeklopt eiwit



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje, verkruimel hierin de gist. Strooi de suiker erop en giet er een beetje lauwwarme melk bij. Roer er voorzichtig samen met wat bloem een papje van. Laat alles ? 10 minuten staan.
Vermeng het gistpapje met de rest van het meel, de melk en het zout en kneed het tot een soepele deegbal. Voeg zo nodig nog wat lauwwarme melk toe.
Laat het deeg, afgedekt met een met bloem bestoven doek minstens 1 uur op een warme plek rijzen.
Kneed het deeg nogmaals goed en verdeel het in 10 tot 12 gelijke porties. Vorm van ieder portie een platte ronde schijf. Maak in het midden een rond gat (5 cm) door met de wijsvinger de deegschijf op het werkblad rond te draaien. Leg de bagels op een met bloem bestoven bakplaat en laat ze 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200? C. en zet onder in de oven een bakje of kleine braadslee voor 1/3 gevuld met warm water. Dit voorkomt voor een beter resultaat het uitdrogen van het baksel.
Vul een grote pan (wok) voor 2/3 met water en breng het water aan de kook. Laat het op een matig vuur zachtjes koken en 'kook' hierin de bagels ? 2 minuten, keer ze een of twee keer. Laat ze uitlekken op een keukendoek of keukenpapier.
Leg daarna de bagels op een ingevette bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt eiwit en bestrooi ze met:
- wat grof zeezout
- heel fijn gesneden ui of knoflook
- maanzaad
- sesamzaad of karwijzaad
Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in ? 20 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top