Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Toast met gerookte zalm en gemarineerde geitenkaas

Toast met gerookte zalm en gemarineerde geitenkaas

Door: bonbolleken

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2000

Ingrediënten 4 personen


4 sneetjes toostbrood - 200 g Schotse gerookte zalm - 2 geitenkaasjes (Chavroux, 150 g) - 1 sjalot - 4 eetlepels olijfolie extra vierge - 1 eetlepel Xeresazijn - 2 eetlepels boter - 1 eetlepel gehakte dragon - 1 eetlepel gesnipperde bieslook - 1 eetlepel gehakte peterselie - ijsbergsla


Verder heb je nodig


Broodrooster


"Pain grille au saumon fume et fromage de chevre marine"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bezgin minstens 3 uur van tevoren : Stort de geitenkaasjes uit en snij ze in sneden ( - 1,5 cm dik) met een scherp mes. Schik ze op een schotel en verdeel er de dragon, bieslook en peterselie over. Lepel er voorzichtig 2 eetl. olijfolie over en laat gedurende ten minste 3 u trekken op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Rooster de toasten lichtjes in de broodrooster. Besmeer met boter. Beleg elke toast met gerookte zalm en zorg ervoor dat het brood volledig is ondergestopt. Schik daarop een sneetje gemarineerde geitenkaas. Schuif vervolgens de toasten gedurende 10 min. in de voorverwarmde oven. Intussen snijdt u de ijsbergsla in zeer fijne reepjes.

Serveertip

Leg op elk bord 3 eetlepel sla. Snipper er zeer fijn de sjalot over (1 sjalot voor 4 borden). Vermeng 2 eetl. olijfolie met 1 eetl. xeresazijn en verdeel over de sla. Schik er de verwarmde toosten naast en serveer onmiddellijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top