1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Garnalen
  5. Dim sum met varkensvlees en garnalen

Dim sum met varkensvlees en garnalen

Door: silleke

  • Chinees, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2000

Ingrediënten 20 personen


20 diepvries wonton-velletjes - 1 gedroogde Chinese paddestoel - 20 gr. mager varkensvlees - 30 gr. vet spek - ? tl. suiker - 1 tl. zout - peper - sesamolie
Saus:
3 el. lichte sojasaus - 1 el. gembersaus - 1 tl. sambal



Amuse, warm

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdooi de wonton-velletjes. Week de paddestoel 30 minuten in warm water. Snijd de paddestoel, varkensvlees en spek in blokjes van 2 mm. Meng met de suiker, zout, peper en enkele druppeltjes sesamolie. Verdeel over de wontonvelletjes. Velletje eromheen vouwen (bovenkant open laten). Stoom in 6-10 minuten gaar. Meng voor de saus de ingredienten. Serveer op aperitiefbordje en giet er wat saus bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silleke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top